Definitieve ontharing

Zeg vaarwel aan ongewenste haargroei!

Voor definitieve ontharing hebben we gekozen voor de EPIL 808, een diode laser van Italiaanse makelij. Met onze laser kunnen we de haargroei stilleggen waardoor ongewenste haartjes niet meer kunnen groeien.

In lichaamshaar zit melanine, wat geeft kleur aan het haar. Met onze laser wordt er via de melanine in het haar warmte naar de haarwortel getransporteerd waardoor de haarwortel vernietigd wordt.

Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig, afhankelijk van de plaats op het lichaam, uw huidtype en haarkleur met als resultaat dat 90% van de haren definitief wegblijft. In de zomer is uw huid te gepigmenteerd en dan is het verschil tussen de kleur van de huid en de haren minder groot. Daarom bevelen we aan om de herfst- en winterperiode te gebruiken voor uw definitieve ontharing. Bij aanvang van de behandeling doen we een pigmenttest om te kijken of de hoeveelheid pigment in uw huid laag genoeg is.

Bekijk een video over de toepassing

Interesse?

Heeft u interesse? Neem contact op voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek.


Maak nu een afspraak

Prijzen definitieve ontharing

Type behandelingPer behandeling
4de en 8ste behandelinggratis
Vanaf 9de behandeling/onderhoudsbehandeling50% korting
Bovenlip€ 35
Kin€ 45
Bovenlip + kin€ 70
Bovenlip + kin + hals€ 90
Oksels€ 80
Onderarm€ 90
Volledige arm€ 110
Onderbenen (incl. knie)€ 170
Bovenbenen€ 170
Volledige benen€ 250
Bikinilijn (v)€ 90
Stringlijn (v)€ 120
Buik (m)€ 120
Borst (m)€ 120
Borst + buik (m)€ 200
Onderrug (m)€ 120
Schouders (m)€ 120
Rug + schouders (m)€ 200

Veelgestelde vragen over definitieve ontharing

1Hoe verloopt de behandeling?

De te behandelen zone wordt ingesmeerd met een laag transparante gel die zorgt voor de geleiding van het licht. De laserstraal verhit het pigment van het haar in het haarzakje ,het door het pigment opgenomen licht wordt omgezet naar warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt. De laser verwijdert het haar veilig en effectief zonder de huid binnen te dringen. Na de behandeling groeien de haren uit waarna ze na enkel weken uitvallen.

Doordat lasertherapie werkt op pigment is het van belang dat de haren donkerder zijn dan de huid en dat ze voldoende pigment bevatten, anders ontstaat er te weinig warmte om het haarzakje mee te vernietigen.

Witte, blonde en grijze haren bevatten meestal te weinig melanine en zijn daarom niet geschikt voor definitieve ontharing.

Voor een mooi resultaat is het belangrijk om meerdere behandelingen te ondergaan met een tussenperiode van 6 tot 8 weken zodat de haren in al de groeifasen behandeld kunnen worden.

2Voor wie is definitieve ontharing geschikt?

Definitieve ontharing is geschikt voor zowel vrouwen als mannen die hun lichaamsbeharing als storend ervaren alsook voor mensen die ongemak ervaren bij de traditioneel epilatietechnieken (stoppels, wondjes na scheren, ingegroeide haartjes,…)

3Waar moet ik op letten voor en na de behandeling?

6 weken voor en 2 weken na de behandeling mag de huid niet blootgesteld worden aan de zon, zonnebank en maakt u geen gebruik van zelfbruinende producten.

Stop 4 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen door met epileren of harsen. De haarwortel is noodzakelijk. Scheren of knippen is wel toegestaan.

U gebruikt geen kleur of bleekmiddelen in de periode voor en tijdens de behandeling.

Geef volledige en eerlijke informatie over uw gezondheidssituatie medicijngebruik en eventueel zwangerschap of borstvoeding. Sommige medicatie maken de huid lichtovergevoelig. Tijdens de zwangerschap kan de effectiviteit van de behandeling sterk verminderen.

4Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Na 3 behandelingen is gemiddeld 70% vermindering waar te nemen. Gemiddeld heeft men 8 behandelingen nodig.

Met definitieve ontharing is het enkel mogelijk om actieve haarzakjes te vernietigen. Slapende haarzakjes kunnen na bepaalde tijd terug actief worden. Daarom raden we een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan.

5Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is goed te verdragen, mogelijks ervaart u een kortdurende pijn die je kan vergelijken met ultra kleine speldenprikjes. Na de behandeling kan de huid mogelijks wat warm aanvoelen maar is dan niet meer pijnlijk.